Grød:
1 dl (85 g) grødris
½ l mælk
½ stk vaniljesukker
7 bl. gélatine (husblas)
1 ½ dl hindbærsaft
50 g sukker
1 dl vand
2 bægre æggeblommer
½ tsk vaniljesukker
50 g kandiseret frugt
evt. lidt likør
¼ l piskefløde
Mælk koges op med vaniljesukker, tilsæt risene og lad det koge i ca. 30
min., kog det fx. dagen før.
Udblød 2 bl. gélantine i vand, vrid/pres så meget vand af som muligt og
smelt dem i hindbærsaften.
Fyld det i en randform og kom den i køleskabet så det stivner.
Sukker og vand koges op til en sirup
Æggeblomme og vaniljesukker blandes og piskes ved højeste hastighed,
tilsæt den kogende sirup i en tynd stråle, pisk til det er koldt.
Udblød 5 bl. gélantine i vand, vrid/pres så meget vand af som muligt og
smelt dem.
Den kolde rismasse tilsættes fintskårene, kandiserede frugter, der evt. er udblødt i likør.
Rismassen blandes forsigtigt med den let piskede fløde og æggemassen, til sidst vendes den smeltede gélantine i.
Massen kommes i randformen med hindbærgéleen, og sættes i køleskabet til den er stiv ca. 3 timer.
Pyndt den evt. med flødeskum og kandiserede frugter og server evt. med
abrikossauce.