Æblekagen må først lægges sammen i sidste sekund, da raspen stadig skal være knasende!
1 ½ kg æbler, gerne Filippa eller Gråsten
200-350 g sukker
1 vanillestang.
Rasp:
25 tvebakker
150 g rå rørsukker
2 tsk stødt kanel
½ dl koldpresset rapsolie
Pynt:
3 dl piskefløde, gerne en god og fyldig økologisk fløde
2 spsk ribsgele
Skræl æblerne og skær i grove stykker.
Kog en grød af æbler og sukker med vaniljekorn og vaniljestang i småstykker.
Lad ikke alle æblestykker koge helt ud. Afkøl grøden.
Rasp: Knus tvebakkerne og varm rapsolien på en pande.
Tilsæt sukker og rist de knuste tvebakker ganske let.
Smag til med kanel.
Pisk fløden til luftig skum.
Øs æblegrøden over i en flot glasskål eller portionsanret i flotte glas. Læg grød og æblekagerasp lagvist.
Slut af med et lag flødeskum og kom små "klatter" ribsgele på.
Server straks - dette er en af de bedste og mest traditionelle danske desserter - velbekomme!