Den færdige konsistens i denne meget lette og forfriskende dessert skal være som store flager af havsalt. Når først du får den på tungen, så luk øjnene og fasthold smagen af det Caribiske paradis.
Til 6-8 personer
600 ml vand
100 g sukker
50 g Blue Mountain kaffebønner eller færdigmalet europæisk ristet kaffe
150 ml piskefløde, 38%
1 tsk chokoladedrikpulver
12-16 kaffebønner som dekoration
Kom vand og sukker på en pande og stil den over svag varme, indtil sukkeret er opløst.
Hvis du bruger hele kaffebønner, så mal dem i en kaffekværn.
Rør den malede kaffe i med sukkersiruppen og lad smagen forplante sig i 5 minutter.
Filtrer kaffen gennem ef kaffefilter eller en fintmasket si foret med et stykke musselin og ned i eq flad plastikboks.
Lad det køle af, dæk det til og sæt det i fryseren, indtil blandingen er begyndt at fryse i kanterne.
Skrab al den frosne is væk fra siderne og bræk det i mindre krystaller med en gaffel. Sæt det tilbage i fryseren og gentag denne procedure cirka hver halye time, indtil du har en frossen men stadig grynet blanding.
Til serveringen skal du piske fløden til blødt flødeskum, komme kaffedesserten i glas med en ske og lægge en skefuld flødeskum på toppen af hver. Dekorer med et drys chokoladedrikpulver og et par kaffebønner.