135 g sukker
2 ½ dl piskefløde
½ kop stærk kaffe
4 æggeblommer
2 tsk vaniljesukker
1 spsk whisky
2 blade husblas
pynt: god mørk chokolade
I en stor metalskål piskes æggeblommer, kaffe, vanilje, whisky og sukker sammen.
Sæt skålen over en gryde med kogende vand. Skålen må ikke nå ned i vandet. Pisk i 3 min. eller til cremen tykner. Hæld cremen over i en lille skål og lad den køle af.
Imens udblødes husblasen i koldt vand. Knug husblasen og kom den i en lille gryde med 2 spsk vand. Lad den opløses over svag varme, køl den lidt af, men ikke så meget at den stivner.
Kom husblasen i cremen dråbevis og bland grundigt.
Fyld cremen i kopper eller små skåle og sæt dem i køleskabet.
Ved servering drysses kaffecremen med spåner af chokolade.