Kødruller på spid – cevapcici
Denne pikante sydøsteuropæiske specialitet vil mange også kende under navnet cevapcici
1 løg
1 fed hvidløg
200 g rød peberfrugt
400 g hakket oksekød
1 æg
3 spsk rasp
1 tsk timian
salt, peber og rosenpaprika
1 økologisk citron
*
A. Løg, hvidløg og peberfrugt skæres i små terninger.
Det hele æltes sammen med hakket oksekød, æg, rasp og timian til en glat fars.
Der krydres kraftigt med salt, peber og rosenpaprika.
Med lidt olie på hænderne formes 8 små ruller (ca. 8 cm lange).
B. Rullerne stikkes på 8 metal- eller træspid og grilles på den varme grill 8-10 minutter.
1 økologisk citron skæres i både. De grilles med et øjeblik.
Grøn salat med chili-vinaigrette passer til.
Pr. portion: 23 g protein. 16 g fedt, 8 g kulhydrater, 263 kcal 1103 kj
Tarteletter med søde bær
4 tarteletter à 25 g
flormelis
3 spsk kokoschips eller kokosmel
100 g jordbær
100 g hindbær
100 g blåbær
2 spsk limesaft
2 spsk flormelis.
2 dl piskefløde
1 spsk flormelis.
1 dl kokosyoghurt (eller yoghurt naturel med lidt kokosaroma)
3 spsk kokoslikør eller –sirup
1 limefrugt, økologisk
*
A. 4 tarteletter drysses med 2-3 spsk flormelis og sættes på en plade.
De bages i den forvarmede ovn ved 220˚C på i 8-10 minutter, til sukkeret smelter.
3 spsk kokoschips eller kokosmel ristes let på en pande uden fedtstof.
Jordbær skylles, gøres i stand, skæres i kvarte og blandes med hindbær og blåbær, 2 spsk limesaft og 2 spsk flormelis.
B. 2 dl piskefløde piskes stiv med 1 spsk flormelis.
Kokosyoghurt, 3 spsk kokoslikør og reven skal af 1 limefrugt røres hurtigt i.
⅔ af fløden og bærrene fyldes rundhåndet i tarteletterne. Drys med kokos.
Resten af fløden serveres til.
Pr. portion: 7 g protein. 38 g fedt. 40 g kulh. = 538 kcal 2250 kj