Når der kommes reven rugbrød i koldskålen sammen med rosiner,
kaldes det Kørom, der kan serveres som et hurtig, nemt og let måltid, når
varmen påvirker appetitten.
Kørom er en gammel dansk ret, der består af kærnemælk, der
blandes med revet rugbrød, sukker, rosiner og citronskal. Syltetøj eller kompot
kan serveres til.
Retten kan også laves med tykmælk eller skyr.
# Ingredienser
1 liter kærnemælk eller skyr evt tykmælk
2 spsk sukker
lidt fløde
1 dl revet rugbrød,
gerne tørt (eller ymerdrys
uden sukker)50 g rosiner
lidt revet citronskal og saft af ½ citron
* Tilberedning
Kørom laves af traditionelt af kærnemælk, der blandes med sukker, lidt fløde samt revet rugbrød, rosiner og revet citronskal.
Alt sammen piskes godt og serveres koldt "kørom" rundt.
Nogle fortrækker at det
er kørt rundt, så rugbrødet bliver "blødt op".
Retten laves lige inden
servering.
Tips: Afhængig af landsdel kan der også tilsættes vanilje, kanel eller der kan kommes 1 dl piskefløde pisket til skum i. Kørom kan også laves med tvebakker i stedet for rugbrød.