Logo

Kørom

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Når der kommes reven rugbrød i koldskålen sammen med rosiner, kaldes det Kørom, der kan serveres som et hurtig, nemt og let måltid, når varmen påvirker appetitten.

Kørom er en gammel dansk ret, der består af kærnemælk, der blandes med revet rugbrød, sukker, rosiner og citronskal. Syltetøj eller kompot kan serveres til.

Retten kan også laves med tykmælk eller skyr.

 

# Ingredienser

1 liter kærnemælk eller skyr evt tykmælk
2 spsk sukker
lidt fløde
1 dl revet rugbrød, gerne tørt (eller ymerdrys uden sukker)
50 g rosiner   
lidt revet citronskal og saft af ½ citron

* Tilberedning
Kørom laves af traditionelt af kærnemælk, der blandes med sukker, lidt fløde samt revet rugbrød, rosiner og revet citronskal.
Alt sammen piskes godt og serveres koldt "kørom" rundt. 
Nogle fortrækker at det er kørt rundt, så rugbrødet bliver "blødt op".

Retten laves lige inden servering.


Tips: Afhængig af landsdel kan der også tilsættes vanilje, kanel eller der kan kommes 1 dl piskefløde pisket til skum i. Kørom kan også laves med tvebakker i stedet for rugbrød.



Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 4.912 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her