sorbet:
4 dl vand
200 g sukker
400 g jordbær
2 spsk citronsaft
2 æggehvider
12 store makroner
is:
4 æggeblommer
125 g sukker
8 dl yoghurt naturel
1 spsk reven citronskal
Bring vand og sukker i kog i en tykbundet gryde og lad det koge kraftigt 2-3 min. til det har en tynd sirupsagtig konsistens. Kom jordbærrene og citronsaften i en blender og tilsæt siruppen i en tynd stråle. Blend det til en fin pure. Si pureen og fyld den i en metalskål. Sæt skålen i fryseren til pureen har en grødet konsistens. Pisk æggeblommer og sukker let og luftige. Pisk citronskal i sammen med yoghurten og stil blandingen i fryseren til den er halvfrossen. Pisk æggehviderne stive og pisk dem i den grødede jordbærpure. Knus makronerne og kom halvdelen i bunden af en springform (21cm). Læg et lag sorbet ovenpå, over det den halvfrosne yoghurtis, herpå de resterende makroner og slut med resten af jordbærsorbeten. Server islagkagen garneret med lidt friske jordbærblade .