2 lagkagebunde af sukkerbrødsdej:
2 æg
100 g sukker
½ tsk Vanila
4 spsk hvedemel
2 spsk kartoffelmel
½ tsk bagepulver
1 kg jordbær
125 g sukker
¼ l. piskefløde
2 tsk flormelis
1 tsk Vanila
Kagen tillaves 1-2 timer før serveringen:
Et helt æg piskes længe med sukker og Vanila, til det er tykt og
fyldigt.
Hvedemel og bagepulver sigtes sammen og blandes med let hånd i æggesnapsen.
Dejen hældes i en smurt, melstrøet lagkageform.
Bagetid: 10 min. ved 200°C.
Bunden afkøles på rist og kan gemmes i kagekasse.
Bærrene nippes og skylles skånsomt, hvis det er nødvendigt.
25 pæne bær pilles fra, resten knuses ganske let og drysses med sukker.
Lagkagebundene stænkes med vin.
Fløden piskes stiv med sigtet flormelis og Vanila.
Halvdelen hældes ud over den ene bund og dækkes med jordbærmosen. Den anden bund lægges over og dækkes med resten af flødeskummet, der pyntes med hele jordbær.