100 g kold stegt lam
1 rødløg
30 g mælkefri plantemargarine
2 blade husblas
125 g champignon
1 lille finthakket rødløg
vindruekerneolie
Lammekødet, løg og margarinen blendes til en mousse.
Husblasen sættes i blød i koldt vand i 5 min.
Champignonerne gøres rene og skæres i skiver, hvorefter de svitses med det finthakkede rødløg i et par minutter.
Der er nu dannet lidt væske på panden; champignon og løg tages af panden, der efterfølgende koges af med 1 dl vand.
Nu tilsættes de 2 opvredne husblas, og der smages til med salt. Champignon og løg lægges i bunden af en lille skål.
Herover hældes suppen fra panden, der stilles koldt til det næsten er stivnet.
Moussen lægges ovenpå og trykkes forsigtigt ned i den næsten stivnede gelé.
Stilles koldt til det skal bruges.
Serveres som forret med finthakket rødløg og et stykke ristet brød eller flûte.
Smager også godt med avocadosauce og er dejligt som pålæg.