Til en god middag hører sig også en lækker italiensk
dessert. Italienerne kan andet og mere end at lave pasta, pizza og kaffe, de er
nemlig mestre i at lave kager...
Arbejdstid: 30 min.
Hviletid: et par timer Ikke fryseegnet. (12-14 stykker)
#
100 g tvebakker
100 g amaretti
(italienske makroner)
100 g smør (smeltet)
5 blade husblas
1 usprøjtet citron
(saft)
3 pasteuriserede
æggeblommer
125 g brun farin
300 g mascarpone
(italiensk flødeost)
300 g kvark eller
fromage frais
½ stang vanilje
3 pasteuriserede
æggehvider (stiftpiskede)
Pynt: ca. 75 g
mandelflager
*
Knus tvebakker og
amaretti.
Bland dem med
smeltet smør.
Læg dem i bunden af
en springform eller en lagkagering (ca. 25 cm i diameter).
Læg husblassen i
koldt vand i 2-3 min.
Knug vandet ud og
smelt husblassen sammen med citronsaft i en skål over vandbad.
Pisk æggeblommer
skummende med brun farin.
Rør mascarpone
sammen med kvark.
Flæk vanilje-stangen
og kom kornene i osteblandingen.
Rør den smeltede
husblas i blandingen i en tynd stråle.
Vend æggeskummet og
derefter de piskede æggehvider i.
Hæld cremen i
springformen og lad kagen stivne et par timer i køleskab.
Pynt med
mandelflager.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin