Lav en sommerlig flødeis med smag af hyldeblomst og fyldt
med små rabarber
1 liter. Arbejdstid:
1 time. Kogetid: 5 min. Frysetid: 6 timer.
#
Rabarber:
250 g slanke
rabarber
½ stang vanilje
125 g sukker
Iscreme:
4 æggeblommer (evt.
pasteuriserede)
1 dl konc.
hyldeblomstsaft
4 spsk sukker
¼ liter
piskefløde
*
Rens rabarberne, og skær dem i små
stykker.
Flæk vaniljestangen. skrab kornene
ud, og mos dem sammen med sukkeret.
Vend sukker, rabarber og den tomme
vaniljestang grundigt sammen i en gryde, og lad dem trække, til de safter - ca.
20 min.
Varm rabarberne igennem under
omrøring i 4-5 min., til de er møre, men stadig har lidt bid.
Bred dem ud på en stor tallerken, og
lad dem afkøle.
Pisk æggeblommer, hyldeblomstsaft
og sukker til en tyk creme med en håndmikser - det tager ca. 8 min.
Pisk fløden til blødt skum.
Hæld rabarberne i en sigte over en skål, og lad dem dryppe
godt af.
Vend flødeskum og æggeblommecremen forsigtigt sammen med en
dejskraber, og vend de afdryppede rabarberstykker i (gem saften).
Fyld iscremen i en beholder (1 liter), og sæt den i fryseren
i mindst 6 timer.
Tag isen ud af fryseren et kvarters tid før servering.
Server isen i skiver eller kugler, og dryp evt. med den
overskydende rabarbersaft.
TIPS: Kog evt. saften ind til kraftig sirup, og dryp den
over den færdige is.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin