4 pærer ca 6 cm. høje (gerne clara friis)
100 g hyldebær, skyllede og ribbede
350 g sukker
50 g nougat
Gratin:
½ dl hvidvin
½ dl cremefraiche 38 %
50 g sukker
½ tsk Maizena
3 æggeblommer
50 g marcipan
40 g smuttede, hele mandler
Pærerne skrælles, men lad stilken side.
Kernehuset udtages fra bunden af pærerne.
Hyldebærrene koges op med sukkeret og 1 litter vand.
Heri simrer pærerne, til de er møre og mættede med farven fra
bærrene (vend dem forsigtigt et par gange).
Pærerne tages op, og lagen sies og koges ind til saucekonsistens.
Lad pærer og bær køle af i den nedkogte lage.
Mandelgratin:
Æggeblommerne piskes grundigt med sukkeret og Maizena.
De øvrige ingredienser undtaget mandlerne tilsættes , og det varmes
under piskning op til kogepunktet.
Det afkøles, og hakkede mandler tilsættes.
Pærerne fyldes med nougaten, og der lukkes med en ”prop” af lidt af
mandelmassen.
Pærerne stilles på en bageplade, og resten af gratinmassen smøres på
pærerne omkring toppen, et par cm. ned fra stilken.
Pærerne gratineres i en meget varm ovn 250ºC, til mandelmassen er
gylden, det tager kun ca. 4 minutter.
Pærerne serveres varme, idet de anrettes på en bund af vaniljeis,
omkranset af hyldebærsauce.