Logo

Hvid chokolademousse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


#

200 g hvid chokolade i plade
2 æg
1 blad udblødt husblas
2 dl piskefløde

Solbærsauce:
100 g friske solbær
½ dl vand
40 g sukker afhængig af bærrenes sødme
*


Det er vigtigt at anvende rigtig hvid chokolade i plader eller som brud.

De små overtrækspastiller indeholder for meget fedtstof til, at cremen holder sig samlet.
Smelt chokoladen helt over vandbad for svag varme.

Stil til side.

Pisk æggene over vandbadet, til massen er tyk, varm og luftig, og riset danner spor, ca. 10 minutter i alt.

Tilsæt den smeltede chokolade, og pisk videre, til massen har en ensartet konsistens.
Pisk videre i koldt vandbad, så det er let afkølet, inden den stiftpiskede fløde vendes i.

Fordel moussen i 4 portionsskåle, og stil dem koldt, til moussen er stivnet, ca. 3-4 timer.


Til solbærsaucen koges bær op med vandet, til bærrene er udkogte, sukkeret tilsættes og koger med, til det er smeltet.
Si saucen, og afkøl helt.
Ved serveringen hældes et tyndt lag solbærsauce over moussen.





Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.779 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her