Logo

Hvid chokolademousse med blåbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvid chokolademousse med blåbær

 

Chokolade er og vil altid være en sand vinder! Denne opskrift på hvid chokolademousse med blåbær er en fantastisk lækker og nem dessert.

4 personer. Tilberedning: 15 min. Køletid: 4 timer.

 

Du skal bruge: en gryde, en varmefast røreskål, en håndmikser, fire små portionsskåle

#

2½ dl piskefløde

150 g hvide chokoladeknapper

150 g blåbær

6 æggeblommer

50 g rørsukker

evt lidt 70% mørk chokolade

*

Sæt proppen i køkkenvasken, og fyld ca. 1 cm koldt vand i bunden af vasken.

 

Kog lidt vand i en gryde.

Hæld chokolade og 2 spsk piskefløde i en røreskål.

Sæt skålen over gryden, og smelt chokoladen.

Rør lidt mens chokoladen smelter.

Sæt røreskålen ned i vasken til afkøling i nogle minutter.

 

Pisk resten af fløden med en håndmixer, til den er fast.

Herefter piskes æggeblommerne og sukkeret sammen indtil det er hvidt.

Vend derefter den smeltede hvide chokolade sammen med æggeblommerne og sukkeret indtil det har ensartet konsistens - brug en dejskraber.

Her er det vigtig at du tager lidt af gangen for at opnå en luftig konsistens.

Vend blåbærrene i - gem nogle til pynt.

 

Fordel den hvide chokolademousse i fire glas og sæt det på køl i min. fire timer.

Server moussen pyntet med blåbær og evt. spåner af mørk chokolade.

 

Tips: Har du chokoladen som en plade, så hak den groft med en skarp kniv på et skærebræt.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.440 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her