Chokolade er og vil altid være en sand vinder! Denne
opskrift på hvid chokolademousse med blåbær er en fantastisk lækker og nem
dessert.
4 personer. Tilberedning: 15 min. Køletid: 4 timer.
Du skal bruge: en gryde, en varmefast røreskål, en
håndmikser, fire små portionsskåle
#
2½ dl piskefløde
150 g hvide chokoladeknapper
150 g blåbær
6 æggeblommer
50 g rørsukker
evt lidt 70% mørk chokolade
*
Sæt proppen i køkkenvasken, og fyld ca. 1 cm koldt vand i
bunden af vasken.
Kog lidt vand i en gryde.
Hæld chokolade og 2 spsk piskefløde i en røreskål.
Sæt skålen over gryden, og smelt chokoladen.
Rør lidt mens chokoladen smelter.
Sæt røreskålen ned i vasken til afkøling i nogle minutter.
Pisk resten af fløden med en håndmixer, til den er fast.
Herefter piskes æggeblommerne og sukkeret sammen indtil det
er hvidt.
Vend derefter den smeltede hvide chokolade sammen med
æggeblommerne og sukkeret indtil det har ensartet konsistens - brug en dejskraber.
Her er det vigtig at du tager lidt af gangen for at opnå en
luftig konsistens.
Vend blåbærrene i - gem nogle til pynt.
Fordel den hvide chokolademousse i fire glas og sæt det på
køl i min. fire timer.
Server moussen pyntet med blåbær og evt. spåner af mørk
chokolade.
Tips: Har du chokoladen som en plade, så hak den groft med
en skarp kniv på et skærebræt.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin