Parfait kaldes den type flødeis, som man kan lave uden en
ismaskine. Æggeblommeskum, æggehvideskum og flødeskum vendes sammen med smag og
fryses - nemt og lækkert.
10-12 personer. Arbejdstid: 30 min. Indfrysningstid: mindst
3 timer
#
Orangenougat:
200 g hasselnøddekerner
100 g sukker
1 dl appelsinsaft
1 tsk appelsinskal [øko]
Is:
3 æggehvider (evt. pasteuriserede)
200 g flormelis
4 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
1 vaniljestang eller 1 tsk vaniljepulver
5 dl piskefløde
Tilbehør:
4 appelsiner
*
Bred hasselnødderne ud på en bageplade. og bag dem ved 200 °C
i ca. 15 min.
Gnid hinderne af i et rent viskestykke.
Hak nødderne groft.
Kog sukker og appelsinsaft i en gryde i ca. 5 min. til det
begynder at boble og ligne karamel.
Tilsæt nødder og fintrevet appelsinskal, og hæld nougaten ud
på et stykke bagepapir.
Køl af, og knæk den i mindre stykker - brug evt. en
kagerulle.
Pisk æggehviderne stive med halvdelen af flormelissen.
Pisk æggeblommerne med resten af flormelissen og vaniljekorn
eller vaniljepulver.
Pisk fløden til blødt skum, og vend det i de piskede
æggeblommer.
Vend forsigtigt æggehvide-skummet i sammen med nougaten.
Hæld iscremen i en form, fx en randform. Frys i mindst 3
timer.
Server med tynde appelsinskiver uden skal.
TIPS: Du kan også blande jordbærmarmelade eller
chokoladestykker i isen i stedet for orangenougat.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin