Desserten er en hjemmelavet is med jordbær til.
Arbejdstid: 30 min. x Kogetid: få minutter. Indfrysningstid:
ca. 20 min. OBS: Kræver ismaskine
#
5 dl sødmælk
100 g sukker
6 æggeblommer
100 g sukker
1 dl sødmælk
1 bundt frisk mynte
1 dl sødmælk
1 dl piskefløde
Tilbehør:
ca 750 g friske jordbær (ca, 150 g pr. person)
frisk mynte
*
Varm 5 dl sødmælk og sukker op tillige under kogepunktet.
Pisk æggeblommer med den anden portion sukker og sødmælk.
Pisk ca. 1 dl af den varme mælkeblanding i skålen med
æggeblommer, og hæld brandingen i gryden. Pisk sammen i kort tid, og hæld
blandingen gennem en sigte over i en skål.
Køl straks blandingen ned i et koldt
vandbad eller i køleskab.
Kør isen til cremet konsistens på en ismaskine.
Blend mynteblade med sødmælk til ensartet konsistens.
Tilsæt mynte-mælken og piskefløden de sidste minutter før
isen er helt fast.
Fyld evt. den færdige is i en eller to forme, og sæt dem i
fryseren, til den skal nydes.
Server mynteisen med friske jordbær, og pynt med friske
mynteblade.
TIPS: Hvis du ikke har en ismaskine, så sæt iscremen i
fryseren, og pisk den igennemhvert 20. minut. Når den er helt frosset kan den
køres blød i en foodprocessor.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin