Lav dine egne luksus-ispinde med en nem og lækker iscreme
med marcipan og kakao. Giv dem chokoladeovertræk og crunch af nødder.
8 stk. Arbejdstid: 30 min. Indfrysnings-/smeltetid: ca. 2
timer
#
2 æggeblommer
50 g sukker
50 g ren rå marcipan
2 spsk kakao
1½ dl piskefløde
100 g mørk chokolade
2 spsk pistacienødde- eller hasselnøddekerner
Endvidere:
8 ispindeforme (eller engangskrus)
8 flade træpinde
*
Pisk æggeblommer og sukker til en tyk creme.
Rør revet marcipan og kakao i.
Pisk fløden til skum, og vend det i æggemassen.
Fyld blandingen i 8 ispindeforme (eller engangskrus), og sæt
en træpind i hver.
Frys ispindene i ca. 2 timer.
Smelt stykker af chokolade i en skål over vandbad.
Rør til chokoladen er tyktflydende.
Tag ispindene ud af formene - dyp dem evt. lynhurtigt i
varmt vand, så de slipper.
Kom 1 skefuld smeltet chokolade på enden af hver ispind, og
drys med hakkede nødder.
Nyd ispindene straks, eller læg dem på bagepapir på en
bakke, og læg dem tilbage i fryseren.
TIPS: Du kan evt røre 1 tsk olie, kokosolie eller smør i den
smeltede chokolade, så bliver den nemmere at arbejde med.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin