Bag dine egne fine, sprøde kræmmerhuse og server dem med
flødeskum og friske jordbær.
36 kræmmerhuse og fyld til ca. 18 stk.
Arbejdstid: 1-1½ time Bagetid: ca. 45 min.
# Dej:
½ stang vanilje
125 g sukker
125 g blødt smør
1 æg
125 g hvedemel
1 knsp. salt
Fyld:
500 g friske jordbær
3 spsk sukker
½ vaniljestang
¼ liter piskefløde
*
1. FLÆK vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem sammen
med sukkeret.
Pisk det sammen med smør og æg, og rør mel og salt i.
2. SMØR dejen ud i ovaler (ca. 8x11 cm) på en bageplade med
bagepapir brug ca. 1 spsk dej pr. oval, og lav kun 3-4 ad gangen.
Bag kagerne ved 200 °C i ca. 5 min. til de bliver gyldne i
kanten.
3. LØFT en kage ad gangen af pladen med en palet, og form den
hurtigt til et kræmmerhus.
Sæt kræmmerhuset i en flaskehals eller smalt glas, så det
holder faconen og fortsæt med de næste kager.
Fortsæt med resten af dejen, og opbevar de færdige, afkølede
kræmmerhuse i en kagedåse.
4. SKYL jordbærrene, tør dem og nip haserne af.
Mos eller blend halvdelen af jordbærrene sammen med sukker
og evt. vaniljekorn.
Pisk fløden til skum, og vend jordbærpuréen i med let hånd.
Fyld cremen i kræmmerhusene, og pynt med hele jordbær.
TIPS: Skulle kagerne blive sprøde, inden du når at i forme
dem, kan du varme i dem et øjeblik i ovnen, så I de bliver bløde igen.
Vi brugte en skabelon til ovalerne, du kan selv lave en
skabelon ud af et stort plasticlåg.
Skær en firkant ud (12x20 cm.) og skær et ovalt hul (8x11
cm.) i den ene ende.
Skær et håndtag i den anden ende (se punkt 2.).
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin