Hindbærfromage er helt uimodståeligt og en virkelig fin
enkel dessert! Luftigt, sødmefyldt – uden dog at være sukkersødt –
vaniljeprikket og ja, bare helt vildt skønt. 4 pers. 2 timer
# Ingredienser
3 blade husblas
3 æg – delt i hvide og blomme
(obs. der må ikke være den mindste dråbe blomme i skålen med
æggehvide!)
300 g frosne hindbær (friske kan også bruges) – gem evt.
lidt til pynt
60 g sukker
1 vaniljestang, kornene herfra
1½ dl piskefløde
Pynt:
Flødeskumstoppe, mynte, hindbær
*
Fremgangsmåde
Giv hindbær et kort opkog i en gryde tilsat vaniljekorn, som
lige er gnedet ud i 1 spsk. af den samlede mængde sukker.
Sluk varmen og lad det stå i gryden.
Læg husblas i blød i en stor skål med koldt vand og lad det
stå i 5-10 minutter.
Kram vandet fra husblassen og forbered et vandbad hvor en
skål sættes i en gryde med kogende vand.
Kom husblas i skålen og sluk for vandet og rør rundt til
husblassen er helt smeltet, det tager kun lige et øjeblik.
Med et piskeris, piskes husblas i gryden med hindbær.
Sørg for at piske det igennem, så al husblassen er godt
fordelt i hindbærmassen.
I en ren skål piskes æggeblommer og sukker med en håndmikser
til æggesnaps.
Pisk derefter den stuetempererede hindbær i æggesnapsen.
Pisk det grundigt igennem i et lille minut.
I en ny ren skål piskes nu fløden luftigt og flødeskum
vendes forsigtigt i hindbær/æggesnapsen med en dejskraber.
Vask skål og piskekroge af, tør grundigt og pisk
æggehviderne fuldstændig stive – så man kan vende skålen uden at æggehviden
falder ud.
Hvis der er den mindste smule æggeblomme eller flødeskum i
æggehviden, så kan det være svært at få det pisket helt stift.
Rør en spsk af den stive æggehvide i skålen med hindbær uden
at slå luften ud af den luftige flødeskum og vend derefter forsigtigt resten af
æggehviden i.
Fordel i 4 portionsglas og sæt på køl i 1½–4 timer.
Pynt derefter med friske hindbær, mynte og flødeskum