250 g abrikos rå
1 dl kvark 45+
1 2 dl sukker stødt melis
2 ½ dl fløde 38% piskefløde
2 ¼ spsk Grand Marnier
½ tsk citronsaft friskpresset
250 g ananas rå
Grand Marnieris: Fjern kernerne i abrikoserne (de skal være meget
modne) og blend dem eller passèr dem igennem en sigte.
Pisk abrikospurè, halvdelen af sukker og kvark og fløde sammen i en
skål.
Fyld ismassen i en fryseform og stil den i fryseren i 3 timer.
Rør jævnligt i den, til den er fast og vend Grand Marnier i den.
Ananasis: Benyt samme fremgangsmåde, dog erstattes Grand Marnier af
citronsaft.
Skyl så en afkølet bombeform eller en plasticskål (2 liter) med rund
bund.
Tag Grand Marnierisen ud af fryseren og lad den stå til den er til at
forme.
Beklæd isformens inderside med ¾ af isen.
Stil formen tilbage i fryseren til isen er gennemfrossen.
Stil også resten af isen i fryseren.
Tag ananasisen ud af fryseren og lad den tø let op, til den er til at
forme.
Fyld hulningen i isformen med ananasisen og luk af med resten af Grand
Marnierisen.
Frys bomben yderligere 2 timer.
Ved servering dyppes formen i lunkent vand og bomben slås ud på et fad.
Pynt evt. med friske abrikoser og mynteblade.
Tips: Man kan erstatte de friske abrikoser med konserves og
tilsvarende med ananas.