5 dl husblas
2 stk æg
ca. ½-1 dl sukker efter smag
1 dl sherry
2 dl piskefløde
50 g grofthakkede nøddekerner
50 g grofthakkede bitter chokolade
Pynt:
5 dl husblas
1 dl sherry
2 dl friskpresset blod- eller alm. appelsinsaft
3-4 flåede ferskner
ca. 2 stk blod- eller appelsiner
1 stk banan
Sæt husblasen i blød i koldt vand i 5 minutter.
Rør æggeblommerne godt med ca. 2-4 spsk sukker efter smag.
Pisk æggehviderne stive, tilsæt 1 spsk sukker og pisk marengsskum. Sæt begge dele i køleskabet.
Hak nødder og chokolade groft.
Vrid og smelt husblas i vandbad.
Bland den med sherry og rør blandingen i æggemassen.
Sæt den koldt til den er halvstiv.
Rør fromagemassen igennem og tilsæt fyld.
Rør flødeskummet i fromagen.
Pisk marengsskummet igennem og vend det i fromagen.
Sæt ringen fra en springform, 20 cm i diameter, på serveringsfadet. Fordel fromagen inden for ringen.
Sæt desserten koldt.
Pynt:
Sæt husblas i blød i koldt vand i 5 minutter.
Pres saften af 4-6 appelsiner, helst blodappelsiner.
Si den gennem en tesi og derefter gennem en sigte foret med et tyndt lag vat.
Afmål så der er 2 dl klar saft.
Bland saft og sherry med husblas.
Flå fersknerne, skær dem i både og læg dem langs kanten af desserten. Skær pillede appelsiner i fileter og læg dem på inden for fersknerne. Læg bananskiver i midten.
Læg letstivnet gelé med en spiseske over frugten, så den bliver liggende.
Sæt desserten koldt i 5 minutter.
Hæld resten af geléen over.
Sæt desserten i køleskabet ca. 2-3 time, til geléen er helt stiv.
Løs desserten langs kanten med en kniv og fjern ringen.
Pynt evt. med lidt fersken- eller appelsinbåde og citronmelisse.