2 æbler
2 pærer
2 bananer
3 appelsiner
100 gram grønne vindruer
100 gram blå vindruer
1 spsk hvid portvin
4 spsk appelsinsaft
4 spsk citronsaft
sauce:
4 æggeblommer
50 gram sukker
1 stang vanilje
5 spsk portvin
¼ liter piskefløde
Skræl æbler og pærer; fjern kernehusene og skær frugtkødet i smalle både.
Skræl bananerne og skær dem i skiver. Skræl appelsinerne over en skål, så saften opsamles.
Skær fileterne løse mellem de hvide hinder.
Skyl vindruerne, skær dem en gang igennem og fjern stenene.
Bland al frugten i en skål.
Rør portvin, appelsin- og citronsaft sammen og hæld det over frugten.
Lad den trække tildækket og koldt i 15-30 minutter.
Portvinscremesauce : Pisk æggeblommer og sukker hvidt og skummende i en skål.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom kornene og portvinen i skålen.
Sæt skålen i varmt vandbad og pisk i cremen, til den tykner.
Tag den fra varmen og lad den blive helt kold, evt. i et koldt vandbad.
Pisk fløden stiv og vend flødeskummet i cremen, når den er blevet helt kold.