1 stk citron
1 dl vand
3 spsk sukker
1 stk kanelstang
½ tsk kardemomme
2 dl sød hvidvin
2 dl vindruer
2 pærer
Creme:
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk sukker
1 ½ dl piskefløde 38%
Pynt: frisk citronmelisse
Frugtsalat: Skræl citronen med en kartoffelskræller.
Bland vand sammen med sukker, kanel, kardemomme og citronskal i en gryde og giv det et opkog.
Si lagen og tilsæt hvidvin.
Lad lagen køle af og hæld den over en blanding af vindruer og pærebåde.
Lad salaten trække tildækket og koldt i ca. 3 timer.
Tilbered råcremen lige inden serveringen.
Råcreme: Pisk æggeblommer og sukker til en luftig "æggesnaps".
Pisk fløden stiv og vend den i "æggesnapsen".
Anret frugtsalaten i portionsglas eller i nøddekurve og server råcremen i en skål ved siden af.
Pynt med citronmelisse blade.