4 mellemstørrelse marengs
280 ml piskefløde
50 g melis
10 ml (1 spsk) Vanilla /vaniljesukker
150 ml græsk yoghurt (drænet yoghurt)
500 g jordbær (evt blandede sommerbær)
*
Rens jordbærrene, fjern blomsten og skær dem i halve.
Bræk marengs i stykker (ikke for små) og kom dem i en skål eller 4 dessertglas.
Kom piskefløde, vanilje og sukker i en skål og pisk det stift.
Kom flødeskum, yoghurt, jordbær og marengsstykker skiftevis i skål/glas i lag.
Pas på ikke at knuse marengsstykkerne for meget.
Server evt med en stilk citronmelisse på toppen.
Eton mess er en dessert bestående af en blanding af jordbær, stykker af marengs og flødeskum, som traditionelt serveres på Eton College's annual prize-giving celebration picnic on 4 June. Historien fortæller at desserten blev opfundet/udviklet da en Labrador uheldigvis sad på en picnickurv i bagenden af en bil på vej til en picnic. En Eton mess kan tilberedes af andre typer sommerfrugt, men jordbær er det traditionelle.
På Lancing College in West Sussex, England serveres en tilsvarende dessert hele året.