Noget af det bedste er friske, aromatiske, solmodne jordbær
med nyslynget honning. Det kan spises døgnet rundt. Eton Mess er en klassisk
engelsk jordbærdessert, den er nem at lave og smager langt bedre, end den ser
ud. Navnet kommer fra Eton College, hvor den serveres til den årlige sommer
cricket-kamp mod Winchester College.
3-4 portioner
#
500 g solmodne jordbær kan på andre tider af året erstattes
med banan
2,5 dl piskefløde
1 stang vanilje
ca. 50 g flormelis afhængigt af hvor søde bærrene er
Marengs:
2 æggehvider
75 g sukker
*
Marengs:
Pisk æggehvider stive med lidt af sukkeret, og vend resten
af sukkeret i skummet med en dejskraber.
Sæt ca. 15 kager på størrelse med et lille hønseæg på
bagepapir på bageplade.
Bag ca. 40 min. i en 110 °C varm ovn.
Lad kagerne køle på bagerist et tørt sted.
Skyl jordbærrene og skær dem i stykker.
Bland dem med flødeskum smagt til med vaniljekorn og
flormelis og riv eller knus marengs og vend sammen med jordbærrene lige før
servering.
Nyd straks herligheden.