Logo

Eton Mess - Jamie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Eton Mess - Jamie

Jamie Oliver og en god ven, Brian Klein, der har en båd på floden ved Windsor, tilbereder Eton Mess således:  (4 personer)
Her har vi en traditionel engelsk dessert, som så dagens lys på Eton-universitetet og består af knuste marengs, friske jordbær og fløde.


400 ml. syrnet fløde
4 spsk vanilje
4 spsk Vin Santo dessertvin
255 ml. fed fløde (over 50%)
225 g friske jordbær uden stilk
225 g friske hindbær
5 stk marengs (eller scones, kiks)
115 g vilde jordbær

Pisk den syrnede fløde til en blød creme sammen med 2 spsk vanilje,
dessertvinen og den fede fløde.
Halver de største af jordbærrene og hæld dem i en skål sammen med de øvrige jordbær og hindbær.

Drys 2 spsk vanilje over og lad det safte i 15 minutter.

Bryd marengsene i små stykker, og så kan du enten servere desserten i en skål eller fordele den i mindre portionsglas.
Kom lidt fløde i bunden af hvert glas, kom lidt marengs-stykker oven på.

Derefter lidt jordbær og hindbær og så igen lagvis fløde, marengs og bær.

Slut med lidt vilde jordbær på toppen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.997 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her