Jamie Oliver og en god ven, Brian Klein, der har en båd på floden ved Windsor, tilbereder Eton Mess således: (4 personer)
Her har vi en traditionel engelsk dessert, som så dagens lys på Eton-universitetet og består af knuste marengs, friske jordbær og fløde.
400 ml. syrnet fløde
4 spsk vanilje
4 spsk Vin Santo dessertvin
255 ml. fed fløde (over 50%)
225 g friske jordbær uden stilk
225 g friske hindbær
5 stk marengs (eller scones, kiks)
115 g vilde jordbær
Pisk den syrnede fløde til en blød creme sammen med 2 spsk vanilje,
dessertvinen og den fede fløde.
Halver de største af jordbærrene og hæld dem i en skål sammen med de øvrige jordbær og hindbær.
Drys 2 spsk vanilje over og lad det safte i 15 minutter.
Bryd marengsene i små stykker, og så kan du enten servere desserten i en skål eller fordele den i mindre portionsglas.
Kom lidt fløde i bunden af hvert glas, kom lidt marengs-stykker oven på.
Derefter lidt jordbær og hindbær og så igen lagvis fløde, marengs og bær.
Slut med lidt vilde jordbær på toppen.