Udover kokosnød, papaya, lime og mynte skal man ikke notere mere på indkøbslisten til denne frugtsalat. Brug øjnene, næsen og gerne fingrene til at finde de friskeste og mest modne frugter. 3-4 slags er fint.
¼ frisk kokosnød
1 lille ananas i 1 ½ cm tern
½ lille melon i 1 ½ cm tern
1 moden pære skåret i store firkanter
250 g brombær
250 vindruer, udstenede og halverede
Saft af 1 lime
Friske mynteblade
Papaya-myntesauce:
1 stor grofthakket papaya
5 spsk sukker (gerne rørsukker)
Saft af 1 lime
1 ½ spsk grofthakket frisk mynte
Tænd ovnen på 200°C .
Skær tynde kokosflager af den kvarte kokosnød med en kartoffelskræller.
Læg dem på bagepapir og rist dem i ovnen til de er pænt gyldne 3-5 min.
Lad dem tørre på en bagerist.
Bland ananas, melon, pære, brombær og vindruer forsigtigt med limesaften og fordel frugten i 4-6 portionsskåle.
Det kan gøres i op til 4 timer i forvejen.
Dæk med plastfilm og opbevar køligt.
Papaya-myntesauce:
Purer papaya, sukker, lime og mynte i en blender til saucen er glat.
Hæld den over i en skål, dæk den til og stil den koldt til den skal serveres.
Hæld papayamynte-saucen over frugterne og drys med ristet kokosnød og pynt med friske mynteblade.
Tips:
Frugterne til frugtsalaten kan suppleres eller erstattes af fx papaya, mango, litchi, kiwi, ananaskirsebær og banan. Bruger man banan, skal man bruge lidt mere limesaft evt. smagt til med sukker, for at salaten får en fin balance mellem det syrlige og søde.
Papaya-myntesaucen kan tilberedes dagen før og opbevares på køl. Den er også god som sauce på vanilieis.
Du kan også bruge kokosmel i stedet for frisk kokosnød.
Frugt pr. person: Ca. 225 g