Lav lækre luftige donuts i din airfryer. Uanset om du nyder
dem lune med klassisk kanelsukker eller dryppet med vaniljeglasur, viser vi
dig, hvordan du får perfekte donuts hver gang.
35 min forberedelse. 25
min kogetid. 15 donuts.
# Ingredienser
250 ml (1 kop) mælk
3 tsk tørret gær
70 g (1/3 kop) flormelis
450 g (3 kopper) almindeligt hvedemel
½ tsk salt
1 æg
50 g smør, smeltet
Kanelsukker overtræk:
70 g (1/3 kop) flormelis
¾ tsk stødt kanel
Vanilje glasur:
380 g (2½ kop) rent flormelis, sigtet
3 tsk vaniljeekstrakt
6 cl (¼ kop) mælk
* Tilberedning
Varm mælken op i en gryde ved svag varme, indtil den er lige
varm.
Fjern fra varmen og hæld i en stor skål.
Tilsæt gær og 1 spsk af sukkeret.
Brug en gaffel til at piske, indtil det er godt blandet.
Dæk til og stil til side i 10 min eller indtil skummende.
Tilsæt mel, salt, æg, smør og det resterende sukker til
gærblandingen.
Brug en røremaskine med dejkrog til at ælte ved lav
hastighed,
indtil den er blandet.
Øg hastigheden og pisk i 5 min eller indtil dejen er glat og
elastisk.
Overfør dejen til en let olieret skål og dæk med plastfolie.
Stil til side et lunt, trækfrit sted i 45 min eller indtil
dejen
er fordoblet i størrelse. Slå dejen ned.
Brug en let meldrysset kagerulle til at rulle dejen ud
på en let meldrysset overflade til en tykkelse på 1,5 cm.
Udskær 15 cirkler på 7 cm diameter fra dejen.
Brug en 3,5 cm rund dejskærer til at skære midten af hver
cirkel (se tip).
Overfør donuts til plader beklædt med bagepapir.
Stil til side i 30 min, eller indtil donuts har hævet lidt.
Forvarm en 7-liters airfryer til 180 °C i 3 min.
Læg forsigtigt donuts i kurven i portioner.
Kog i 5 min eller indtil de er gyldne og gennemstegte.
Til kanelsukker blandes sukker og kanel i et lavt fad.
Når donuts er kogt, spray med olie, og vend dem, en ad
gangen,
i kanelsukker til det dækker.
Til glaserede donuts placeres en rist over en bageplade.
Kom flormelis og vanilje i en mellemstor skål.
Tilsæt gradvist mælk for at danne en tynd glasur.
Brug en gaffel til at dyppe donutsene, en ad gangen, i
glasuren.
Vend så det dækker. Læg donuts på risten.
Stil til side i 15 min eller indtil glasuren stivner.
TIPS:
Donuts spises bedst på fremstillingsdagen.
Hvis din glasur er lidt tynd, kan du påføre et andet lag.
Du kan lave dejcentrene til og den overskydende dej
til at lave yderligere doughnuts.
Se alle de bedste opskrifter med Airfryer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person, Menuer, For børnekokke, eller Mad på 30 min og meget mere
Få de bedste madopskrifter med madABC.dk - Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------