Is:
5 æggeblommer
½ l piskefløde
65 g sukker
8 cl Drambuie
50 g hasselnøddeflager
50 g marcipan
50 g blød nougat
50 g hakket mørk chokolade
Purée:
200 g jordbær
Pynt:
100 g blåbær
1 kvist citronmelisse
Yderligere:
1 folieform
Is: Blød nougat og marcipan, skæres i mindre tern og fryses fladt på plade.
Æggeblommer piskes med sukker, til det er let og luftigt.
Flødeskum tilsættes.
Nougat- og marcipantern, hakket chokolade og nøddeflager, vendes i massen.
Drambuie tilsættes, og der røres godt rundt med en grydeske.
Hældes i folieform og fryses natten over.
Purée: Jordbærrene lægges i food-processor og blendes til purée.
Anretning: Jordbærpurée hældes i bunden af dyb tallerken.
Kugler af Drambuie-is anrettes ovenpå.
Blåbær fordeles jævnt i jordbærpuréen.
Citronmelisse lægges ved isen.