Desssert
Bisquitbund:
3 æg
1 tsk vaniljesukker
60 g kartoffelmel
125 g sukker
60 g hvedemel
1 tsk bagepulver
Marengsbund:
½ dl æggehvide
½-¾ dl Amaretto (Italiensk likør)
65 g sukker
Fyld:
1 dåse kastaniecreme med vanilje, 250 g
1 ½ dl piskefløde, pisket til tykt skum
ca. 2 dl abrikosmos.
Pynt:
ca. 100g smeltet overtrækschokolade
reven chokolade
mandel- eller nøddeflager
Til bisquitbund piskes æg, sukker og vaniljesukker tykt. Bland de to slags hvedemel samt bagepulver, sigt og vend melblandingen i dejen med lette tag og hæld den i en velsmurt, let raspet springform, ca. 20 cm i diameter. Bag bisquitbunden i ovnen ved 175° , 20-25 min, til den er gylden og hæver og føles fast. Tag bunden ud, lad den afkøle og flæk den til to bunde.
Bag marengsbunden. Pisk æggehviden stiv med halvdelen af sukkeret og vend resterende sukker i med et par lette tag. Tegn en cirkel, ca. 20 cm i diameter, på en bageplade beklædt med bagepapir, bred marengsdejen i et jævnt lag herpå og bag den ved 140° , 50-60 min, til den er tør og gennembagt. Tag bunden ud, lad den afkøle og flyt den over på en rist.
Stænk de to bisquitbunde på den opskårne side med Amaretto.
Rør kastaniecremen med halvdelen af flødeskummet og vend resten let i. Læg en bisquitbund nederst (snitfladen opad), smør halvdelen af abrikosmosen på og kom halvdelen af kastaniecremen over. Læg marengsbunden ovenpå, derefter igen et lag abrikosmos og kastaniecreme og slut så af med den sidste bisquitbund (snitfladen nedad). Lad kagen trække køligt et døgns tid.
Før servering smøres smeltet chokolade øverst, der drysses med reven chokolade og nøddeflager, og kagen er klar til servering.