Mørke bunde med hvid chokolademousse toppet med søde, friske hindbær.
Tærtedej:
3 dl hvedemel
125 g koldt smør
1 spsk. kakao, gerne 70 %
0,5 dl sukker
½ knsp salt
1 æggeblomme
1 spsk iskoldt vand
Mousse:
2 dl piskefløde
200 g hvid chokolade
3 past. æggeblommer, skal have stuetemperatur
2 spsk lys rom
Pynt:
masser af friske hindbær
kanel
Tærtedej:
Kør hvedemel, smør, kakao, sukker og salt i en foodprocessor, til det er smuldret.
Tilsæt den let piskede æggeblomme og vand, og kør til en samlet dej.
Tryk dejen ud i tarteletforme, ca. 8 cm i diameter, og stil i køleskabet ca. 30 min.
Stil ovnen på 200°C.
Prik bunden med en gaffel, og beklæd kanterne med alufolie.
Bag midt i ovnen ca. 15 min.
Løsn, fjern folien og lad afkøle helt
Pisk fløden til flødeskum.
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.
Pisk æggeblommerne, og tilsæt dem under kraftig omrøring.
Rør flødeskummet i, og smag til med rom.
Fordel dejen i de små forme.
Lad stivne i køleskabet, mindst 4 timer, gerne til næste dag
Pynt med masser af friske hindbær og drys kakao over.