Palet au chocolat »La Tour D'Argent« - 4 personer
½ l piskefløde
200 gr mørk chokolade
Lidt hvide chokoladespåner
Sauce creme anglaise
4 dl mælk
75 gr sukker
½ stang vanilje
2 cl Malt whisky
5 æggeblommer
Chokoladen hakkes op i små stykker. Fløden koges op og tilsættes den hakkede chokolade, piskes til det er koldt. Sættes på køl i et par timer. Derefter piskes den op til en fast masse. Dette kommes i en lille form (fx. folie beklædt gratinform), stilles på køl for at sættes sig igen. For at få den ud af formen, sættes den et øjeblik i et varmt vandbad, så siderne slipper og chokoladen vendes ud på tallerkenen.
Sauce:
Mælk koges op med vanilje og sukker. Mælken tilsættes æggeblommerne lidt efter lidt, så æggeblommerne langsomt bliver varmet op. Derefter sættes det hele over på varmen igen og saucen legeres. Saucen passeres og køles ned. Smages til med malt whisky.
Anretning:
Chokoladen vendes ud midt på tallerkenen med sauce rundt om, men ikke helt ud til
tallerkenens kant. Med cremefraiche og chokolade sprøjtes et mønster rundt om. Toppen af chokoladen pyntes med hvide chokoladespåner og cacao.
TIPS: Saucen kan også smages til med Cointreau eller Grand Marnier, og pyntes med appelsinfilet eller appelsineonfit eller lidt coulis.