4 personer
2 plader butterdej
4 Ingrid Marie æbler
100 g flormelis
lidt frisk rosmarin
100 g usaltet smør
100 g brun farin
250 ml æblejuice
250 ml piskefløde
lidt caramel
4 blade citronmelisse
Butterdejen æltes sammen (det bliver så en mat butterdej) med lidt flormelis, rulles tyndt ud, derefter rulles den sammen som en rolade, og hviler i ca. 1 time.
Derefter skæres den i skiver og rulles tyndt ud, drysses med flormelis og bages sprøde ved ca. 200°.
Æbler befries for kærnehus med en udstikker, skæres i tynde skiver, kommes i en ovnfast skål med brun farin, smørret og rosmarin, bages derefter i ovn ved 175° i ca. 25 min. Stilles til afkøling.
Æblejuicen kommes i en gryde, stilles på komfuret, og reduceres til en fjerdedel.
Piskefløde piskes næsten til skum, smages til med caramel.
På tallerkenen lægges en sprød butterdej, derpå deles æblerne, derpå en tynd sprød butterdej på toppen.
En skefuld caramelfløde kommes henover, æbleglacen rundt i kanten, pyntes med citronmelisse.