Creme:
1 dl sødmælk
1 dl kaffelikør
3 spsk sukker
2 æggeblommer
3 blade husblas
200 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
4 makroner
Kompot:
10 stængler rabarber
3 dl vand
100 g sukker
1 tsk vaniljesukker
Creme:
Kog mælken op med likør og sukker.
Læg husblads i blød i koldt vand i 3-4 min. Knug den fri for væde og kom den i en gryde med lidt vand. Smelt den for svag varme under omrøring.
Afsval husbladsen før den tilsættes mælkeblandingen sammen med æggeblommer og smeltet chokolade.
Pisk fløden til skum og vend den i cremen.
Pensl fire forme med lidt olie og for dem med husholdningsfilm.
Drys knuste makroner i formen og fordel cremen heri.
Stil dem i køleskabet, indtil de skal serveres.
Kompot:
Rens rabarberstilkene, skær dem i små stykker og kog dem møre i vandet, sammen med sukker og vaniljesukker.
Afkøl kompotten før den serveres til cremen.