Logo

Chokoladecreme med rabarberkompot

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Creme:
1 dl sødmælk
1 dl kaffelikør
3 spsk sukker
2 æggeblommer
3 blade husblas
200 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
4 makroner

Kompot:
10 stængler rabarber
3 dl vand
100 g sukker
1 tsk vaniljesukker

Creme:
Kog mælken op med likør og sukker.
Læg husblads i blød i koldt vand i 3-4 min. Knug den fri for væde og kom den i en gryde med lidt vand. Smelt den for svag varme under omrøring.
Afsval husbladsen før den tilsættes mælkeblandingen sammen med æggeblommer og smeltet chokolade.
Pisk fløden til skum og vend den i cremen.
Pensl fire forme med lidt olie og for dem med husholdningsfilm.
Drys knuste makroner i formen og fordel cremen heri.
Stil dem i køleskabet, indtil de skal serveres.

Kompot:
Rens rabarberstilkene, skær dem i små stykker og kog dem møre i vandet, sammen med sukker og vaniljesukker.
Afkøl kompotten før den serveres til cremen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.149 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her