2 dl mælk
80 g sukker
2 spsk hvedemel
5 æggeblommer
6 æggehvider
1 spsk smør
4 mandler
150 g makroner
kirsebær
flødeskum eller cherry brandy
Rør melet ud med lidt kold mælk.
Bring resten af mælken med sukkeren i kog og tilsæt jævningen.
Kog det igennem.
Fjern gryden fra varmen og afkøl det lidt, før æggeblommerne tilsættes en ad gangen.
Vend til sidst de stiftpiskede æggehvider i.
Lad makronerne trække i cherry brandy og vend dem i dejen.
Kom den i den gennemfugtede stegeso og bag souffleen ved 200ºC i 45-50 min.
Smag flødeskum til med cherry brandy og kom evt. grofthakkede mandler i.
Tips: Til desserter er det nødvendigt at have en stegeso, der udelukkende
anvendes til de søde ting.
De er meget ømfindtlige og kan derfor tage smag af det der har været i
en stegeso, som anvendes til andre kraftigt smagende retter.