Logo

Chefkonditorens isbombe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

til 1 bombe (ca. 10 personer):
¼ portion vanilje-parfait (se opskrift: Grundopskrift på Vanille-parfait)
1 dl rom
50 g groft hakket chokolade
200 g hakket syltet eller kandiseret ananas
½ dl orangelikør

grøn mint-sorbet af:
¼ l vand
375 g melis
2 dl Creme de Menthe
saften af en citron
1 æggehvide
35 g flormelis (fremgangsmåde: se Sorbet)

til dekoration:
5 ananasskiver overtrækschokolade marcipanmasse (evt.)

Hak den syltede eller kandiserede ananas i små terninger og overhæld dem med rom. Lad dem trække heri nogle timer.
Fremstil den angivne portion vanilje-parfait, men tilsæt den grofthakkede chokolade og halvdelen af den marinerede ananas inden flødeskummet vendes 1.
Fyld en kuppelformet bombeform halvt op med parfait-blandingen og stil den i fryseren. Efterhånden som isen fryser stiv stryges den med en paletkniv eller en ske op ad formens sider så den danner en 2-3 cm. tyk kappe formen rundt. Stil den tilbage i fryseren og lad den blive helt stiv.
Fremstil en portion mintsorbet. Stil den i fryseren, men lad den ikke stå for længe, den skal stadig være blød og smidig.
Tag nu formen med vanilje-parfait ud af fryseren og tryk resten af de marinerede ananas terninger ind i isen så de danner et tæt lag. Fyld derefter bomben helt op med mintsorbet. Stil formen tilbage i fryseren. Når både parfait og sorbet er stivfrossen er bomben klar til servering. Skyl formen på ydersiden med koldt vand og giv derefter selve isen et let tryk med en finger i den ene side, hvorefter den vil dreje sig ud af formen. Anret bomben på et fad og omkrans den evt. med halve ananasskiver overtrukket med chokolade. Sæt evt. en marcipanrose påtoppen.
Rul i så fald et stykke marcipan ud i en aflang pølse på et par cm's tykkelse. Skær pølsen ud i små stykker ca. 2-3 cm.
Tril disse stykker til kugler og læg dem på en glat bordplade (stål, marmor eller skifer er det bedste). Tryk derefter kuglerne en smule flade med fingeren. Dyp spidsen af en paletkniv i lidt salatolie og gnid den ene side af marcipankuglerne flade med denne. Løsn med paletkniven et af marcipanstykkerne og rul det sammen til en rosenknop. Tag sået nyt stykke marcipan og form det i en let bue over tommelfingeren så det får form som et rosen blad og sæt det på rosenknoppen. Gentag dette indtil De har så mange blade på som De finder for godt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.846 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her