Disse delikate kager er fantastiske som små desserter. Lav dem i god tid - så skal de blot sættes på et fad og serveres, når gæsterne er parate.
12 dekadente cheesecakes:
125 g knuste kiks (fx Digestive)
5 spsk usaltet smør, smeltet
450 g ricotta
450 g flødeost. blødgjort
2 tsk vaniljeekstrakt
175 g flormelis
3 æg
150 g friske blåbær
Varm ovnen op til 160°C og læg 12 papirforme i en muffinform.
Læg kiksekrummerne i en skål og rør smørret i.
Fordel krummeblandingen i papirformene og tryk den godt ned i bunden.
Stil formen i køleskabet, til krummeblandingen er stivnet.
Pisk ricotta i en stor skål, til den er glat.
Tilsæt flødeost, vanilje og flormelis, og rør, til det er glat.
Tilsæt langsomt æg og bland det godt.
Fordel blandingen i papirformene og bag kagerne i 25 minutter.
Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.
Løft papirformene op af formen og lad kagerne køle af på en rist.
Stil dem i køleskabet, til de skal serveres.
Pynt med blåbær.
Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i køleskabet i op til 2 dage.
Variationer:
Bagte cheesecakes med banan og rosin
Følg basisopskriften. Tilsæt 125 g moset banan (ca 1 banan) til osteblandingen, før æggene tilsættes. Tilsæt 4 spsk rosiner, efter at æggene er tilsat.
Bagte cheesecakes med hindbær
Følg basisopskriften. Tilsæt 100 g friske hindbær, efter at æggene er rørt i dejen.
Bagte cheesecakes med ahornsirup
Følg basisopskriften. Erstat flormelis med 90 g ahornsirup.