(Chayote relleno)
3 chayotes græskar ca. 13 cm. lange og 8-10 cm i diameter
3 æg
1 2/4 dl sød sherry
1 ½ tsk stødt muskat
2 ½ dl rosiner
200 g sukker
1 liter smuldret sandkage
1 ¼ dl mandelsnitter smuttede
Flæk chayotes græskarrene (alm. danske græskar kan anvendes).
Læg stykkerne i en gryde og kom så meget vand ved, at de er dækkede.
Læg et låg på og lad dem koge ved svag varme ca. 30 minutter (eller til de er møre).
Når de er afkølede, fjernes kærnerne og de udhules, så der kun er et ganske tyndt lag kød tilbage i dem.
Mos indmaden i en skål, til den er jævn.
Tilsæt de sammenpiskede æg, sherryen og muskat lidt ad gangen.
Kom rosiner, sukker og kagekrummer i og pisk det hele sammen.
Det skal have samme konsistens som en tyk kartoffelmos.
Er den for tynd tilsættes flere kagekrummer.
Fyld græskarskallerne med dejen og strø mandelsnitterne på.
Stil dem på en plade og bag dem i ca. 15 minutter ved 170ºC til fyldet er gyldent ovenpå.
Spis dem lune eller kolde.