Dejen:
4 kopper (400 g) sigtet hvedemel + 1 spsk sukker
¼ tsk kanel
¾ kop (200 ml) Italiansk rødvin
1 æg, let rørt
Fyld:
1.3 kop ricotta
1 ¾ kopper (175 g) siet flormelis
½ tsk kanel
2 spsk hakket citron
¼ kop halvsøde chokolade bits
Dejen: sigt hvedemel, sukker og kanel sammen i en skål.
Lav en fordybning i midten af de tørre indgredienser og hæld vinen i.
Ælt dejen til den er glat og fast. cirka 15 min.
hvis dejen føles våd og klistret, tilsæt hvedemel, hvis den føles for tør mere vin.
Tildæk dejen og lad den stå koldt i 2 timer.
Rul den ud, meget tyndt, skær den i 12 cirkler og læg om metalforme (12 cm lange og ca 2,5 cm i diameter)
Fold dejen løst omkring så en ¼ af formen stikker ud i enderne, forsegl dejen ved at pensle med æg og steg 2 cannoli ad gangen i dybt varmt fedt indtil de er brune på begge sider.
Løft dem forsigtigt op med 2 skeer eller en tang, læng dem på køkkenrulle for at tørre. der bliver 24.
Fyld: ælt ricottaen i en stor skål i et minut, tilsæt sukker og ælt indtil meget let og cremet (cirka 5 minutter.) tilsæt kanel, citron og ckokolade stykker, rør til det er blandet, opbevar fyldet i køleskab indtil brug, Nok til 25 cannoli skaller.
Tips: Dejen skal være meget fast og godt æltet. og udrullet papirtyndt, hvis ikke, vil den boble.
Fedtet skal være mindst 10 cm dybt og 195ºC.
For at fjerne cannoliene fra formene; hold på midten, forsigtigt, og skub den af formen med en smørkniv eller bagsiden af en ske. Fyld skallerne ved at bruge sprøjtepose eller smørkniv, fyld først fra begge ender, Dyp derefter i hakkede nødder og top at med flormelis.