Honning giver en fin smagsbrydning til en kop cremet
cappuccino - kaffen smager specielt godt efter et lidt kraftigere måltid. Og en
kaffepause. • Letmælk er lettere at piske til skum end sødmælk • Vælg en stærk
pulverkaffe.
Forberedelse 5 min. 4 kopper
# Råvarer til Cappuccino cremet
4 spsk mørkristet pulverkaffe
4 tsk honning
4 spsk kaffefløde
6 dl letmælk
2 tsk kakao eller reven chokolade
*
Fremgangsmåde:
1 Læg 1 spsk pulverkaffe og 1 tsk honning i hver kop.
Kom 1 spsk fløde i hver kop og bland ingredienserne.
2 Varm mælken til den er hed.
Hæld den hede mælk i en blender eller foodprocessor og kør
til mælken har dannet et fast skum.
Hæld mælken tilbage i gryden og varm den op.
3 Fordel mælken i kopperne og rør rundt til kaffen er godt blandet.
Øs skummet på med en ske.
4 Drys reven chokolade eller kakao ovenpå skummet og server
straks.
Tips & råd
Du kan også piske mælken med et piskeris eller mixeren. Men
det er lettere at få et kraf- tigt skum med en blender eller foodprocessor.
Varier gerne smagen på kaffen ved at blande pulverkaffen med
fx kakao, chokolade, vaniljesukker, ingefær eller kanel.
Variation: Cappuccino kan-også laves på brygget kaffe. Fyld
en kop ⅔ med stærk kaffe.
Rør honning i og hæld så mælk på op til kanten.
Følg i øvrigt opskriften.
PR. KOP: Energi: Kcal 97 = kJ 4115
Kulhydrat 14 g Protein 6 g Fedt 2 g (18%) Fibre O g