300 g blåbær
sødemiddel svarende til ca 40 g sukker
4 dl surmælksprodukt naturel med højst 1,5 g fedt pr 100 g
1 tsk citronsaft
2 blade husblas
0,75 dl piskefløde
Pynt:
citronmelisse
Evt. blåbær
til pynt
*
Sødemiddel hældes over bærrene og stilles i køleskab og trækkes i mindst 3 timer.
Surmælksproduktet hældes op i et kaffefilter og afdryppes i ca 30 minutter.
Hvis man vil pynte med blåbær, tages nogle af de pæneste bær fra, resten moses med en gaffel. Husblassen lægges i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
Den afdryppede mælkemasse og citronsaft vendes i bærrene.
Det hele blandes godt. Desserten smages til med sødemiddel.
Husblassen tages op af vandet og smeltes i en gryde ved svag varme.
Husblassen piskes i blåbærrene.
Fløden piskes stiv og vendes i.
Blåbær desserten fordeles i 4 portionsskåle.
Desserten stilles i køleskab i mindst 3 timer.
Anretning: Blåbær desserten pyntes med citronmelisse og evt. blåbær.