Logo

Banyuls med hvid chokolade og jordbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spændende dessert med banyulsboller serveret i kræmmerhus samt hvid chokolademusse, jordbærratatouille indeholdende røde peberfrugter samt en balsamico sirup. Velbekomme. 
Banyuls:
1 dl mælk
1 stjerneanis
Skal af ½ citron
Skal af ½ appelsin
100 g saltet smør100 g mel
25 g sukker
75 g æg
Olie til friturestegning
Flormelis til pynt

Hvid chokolademousse:
200 g creme fraiche 38%
50 g sukker
50 g hakket hvid chokolade
 
Jordbærratatouille:
200 g friske jordbær
2 røde peberfrugter
50 g sukker
1 dl vand
½ stang vanilje
¼ bdt basilikum
1 tomat i små tern
 
Balsamico sirup:
50 g sukker
1 dl aceto balsamico
½ dl vand
Saft af 1 appelsin
¼ stang vanilje
 
Banuyls: Kog mælken og med sukker, anis og citrus­skaller.
Si den og jævn med en smørbolle rørt på smør og mel og siden rørt glat og blank med æg.
Form dejen til kugler og udbag dem lige inden servering i 140ºC varm olie, til de er gyldne og drys med flormelis.
 
Hvid chokolademousse: Kog 125 g creme fraiche og sukker op og reducer let.
Hæld over chokoladen og køl af.
Vend cremen inden anretning med yderli­gere 75 g creme fraiche.
Jordbærratatouille: Bag peberfrugterne i ovnen ved 250ºC og flå dem. Skær kødet i små brunoise (tern) og kog op i vand med sukker og vanilje.
Rens jordbærrene og skær dem ligeledes i små bru­noise.
Vend med peberfrugter, tomat og hakket ba­silikum.
 
Balsamico sirup: Kog alle ingredienser op og redu­cer til det halve.
 
Anretning: Kugl moussen op med en varm ske og anret med sirup samt ratatouille.
Server de lune banyulsboller i kræmmerhuse.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.158 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her