Banyuls:
1 dl mælk
1 stjerneanis
Skal af ½ citron
Skal af ½ appelsin
100 g saltet smør100 g mel
25 g sukker
75 g æg
Olie til friturestegning
Flormelis til pynt
Hvid chokolademousse:
200 g creme fraiche 38%
50 g sukker
50 g hakket hvid chokolade
Jordbærratatouille:
200 g friske jordbær
2 røde peberfrugter
50 g sukker
1 dl vand
½ stang vanilje
¼ bdt basilikum
1 tomat i små tern
Balsamico sirup:
50 g sukker
1 dl aceto balsamico
½ dl vand
Saft af 1 appelsin
¼ stang vanilje
Banuyls: Kog mælken og med sukker, anis og citrusskaller.
Si den og jævn med en smørbolle rørt på smør og mel og siden rørt glat og blank med æg.
Form dejen til kugler og udbag dem lige inden servering i 140ºC varm olie, til de er gyldne og drys med flormelis.
Hvid chokolademousse: Kog 125 g creme fraiche og sukker op og reducer let.
Hæld over chokoladen og køl af.
Vend cremen inden anretning med yderligere 75 g creme fraiche.
Jordbærratatouille: Bag peberfrugterne i ovnen ved 250ºC og flå dem. Skær kødet i små brunoise (tern) og kog op i vand med sukker og vanilje.
Rens jordbærrene og skær dem ligeledes i små brunoise.
Vend med peberfrugter, tomat og hakket basilikum.
Balsamico sirup: Kog alle ingredienser op og reducer til det halve.
Anretning: Kugl moussen op med en varm ske og anret med sirup samt ratatouille.
Server de lune banyulsboller i kræmmerhuse.