120 g smør
2 ½ dl piskefløde
500 g mørk chokolade
2 æggeblommer
1 ½ dl banyuls (se tips)
Creme:
200 g sukker
4 æggeblommer
0,8 dl vand
1 l. piskefløde
Kagen:
Chokoladen brækkes i små stykker, der smeltes i en kasserolle over
vandbad med smørret.
Æggeblommerne røres i, derefter piskefløden og til sidst vinen.
Varmes igennem uden at komme i kog.
Massen hældes i en form, evt. en lagkageform, og afkøler i mindst 6
timer.
Karamelcreme:
Vand og sukker koges i en bred kasserolle eller en pande til gylden
karamel.
Fløden tilsættes og varmes igennem til al karamel er opløst i fløden.
Den varme karamelfløde hældes i en skål med de fire æggeblommer
under kraftig piskning.
Cremen køles af og smages til med banyuls.
Kagen anrettes på kold tallerken med cremen i bunden.
Den kan pyntes med chokolade, og årstidens frugt kan serveres til.
Tips: Banyuls er en sødlig rødvin fra det sydvestlige Frankrig, en
såkaldt vin doux naturel, fremstillet på druen grenache.