Appelsinfromagen vækker søde minder hos mange. Desserten er
speciel dejlig efter krydrede kødretter. „Min bedstemor var fra dengang, hvor
al tale om mad begyndte med „Man tager et sølvfad”. Bedste havde nu ikke noget
sølvfad, men hun var en god kogekone.
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Stivnetid: 2 timer. Ikke
fryseegnet
# Ingredienser:
6 mellemstore appelsiner
200 g sukker
2 dl vand
5 blade husblas
½ liter piskefløde + lidt ekstra til pynt
*
Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand.
Skær skrællen tyndt af de 3 appelsiner og skær den i
strimler.
Kog sukker og vand sammen og kom skallerne heri.
Lad dem koge i 5 min. Tag dem op med en hulske.
Knug husblassen fri for vand og kom den i den koghede
sukkerlage.
Tag det fra varmen.
Pres saften af alle appelsinerne.
Hæld husblasvæden i saften.
Pisk fløden til skum.
Når blandingen er svalet og så småt begynder at tykne,
vendes lidt af appelsinsaften i flødeskummet.
Tilsæt derefter den afkølede saft (med husblas) i
flødeskummet lidt ad gangen.
Fordel i portionsglas eller i en skål.
Pynt med de strimlede skaller samt lidt flødeskum før
servering.