Findes der noget bedre end en god gammeldags fromage til
dessert? Hvad enten det er oldemors klassiske citronfromage, eller en af de
nyere varianter med Baileys, kaffe eller passionsfrugter, så er fromage altid
en sikker vinder på dessertbordet.
(4-6 personer)
#
4 blade husblas
50 g hvid chokolade
1 dl Baileys
4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
2 spsk sukker
3 dl piskefløde
100 g mørk chokolade
Kaffesirup:
1 dl vand
2 dl sukker
2 spsk instant kaffepulver (Nescafe)
2 spsk kogende vand
*
Udblød husblassen i koldt vand ca. 10 min.
Smelt husblassen i mikroovn eller over vandbad i det vand,
der følger med.
Hak hvid chokolade fint, og smelt den i mikroovn eller over
vandbad.
Rør Baileys i husblassen, og rør det i den hvide chokolade.
Pisk æggeblommerne cremede med sukker.
Rør chokoladeblanding og æggeblanding sammen.
Pisk fløden til skum, og vend det i.
Vend hakket, mørk chokolade i.
Kom fromagen i en skål eller portionsglas, og stil den
køligt 3-4 timer.
Kog vand og sukker op 3-4 min.
Tag gryden fra varmen.
Udrør kaffepulveret i 2 spsk kogende vand, og rør det i
sukkerlagen.
Afkøl kaffesiruppen, og server den til fromagen.