Fromager er kendt som kolde luftige desserter. Blandt de
mest populære er Limefromage og Passionsfrugtfromage. Vi har disse og mange
andre skønne fromageopskrifter samlet til dig.
6 personer
#
8 blade husblas
10 passionsfrugter
1 dl appelsinsaft
150 g sukker
250 g frisk mascarpone eller 2½ dl cremefraiche 38 %
1 stang vanilje, korn af
2½ dl piskefløde
Pynt: frisk mynte
Tilbehør: flødeskum
evt. halve passionsfrugter
*
Udblød husblassen i koldt vand ca. 10 min.
Kog indmaden af passionsfrugter, appelsinsaft og sukker
sammen i en gryde 1-2 min.
Tag gryden fra varmen.
Kom let afdryppet husblas i gryden og rør, til den er
smeltet.
Fordel ca. 1½ spsk. af passionsfrugtblandingen i hver af 6
forme, som du først har foret med plastfilm.
Pres resten af passionsfrugtblandingen gennem en sigte.
Pisk mascarponen igennem.
Rør passionsfrugtsaften og vaniljekorn i.
Pisk fløden til skum, og vend den i.
Fordel fromagen i formene.
Stil fromagen i køleskabet 4-5 timer, til den er stivnet.