- passionsfrugtsorbet, vanille parfait, bagte passionsfrugt og karamelringe.
Vanille Parfait:
½ l piskefløde,
2 æggeblommer,
2 spsk flormelis,
½ st. vanilje.
(hakket mørk chokolade efter ønske, samt hakkede nødder efter ønske)
Flæk vaniljestangen og gnid kornene ud i sukkeret. Pisk sukker og æggeblommer til en let og fyldig æggesnaps. Vend den stivpiskede fløde forsigtigt i. Chokolade og nødder vendes forsigtigt i. Sørg for at massen er så jævn som muligt.
Hæld i ønskede forme. Stil vandret.
Passionsfrugt sorbet:
2 dl vand
200 g sukker
10 passionsfrugter
1 vinglas Campari
Vand og sukker blandes på en pande. Koges op og lader simre i 5 min. Stil derefter for at køle. Imens skæres frugterne over og kødet tages ud med en ske. Bland med camparien. Når siruppen fra panden ikke er mere end lunken vendes de to blandinger sammen og stilles i fryseren. Hvis muligt er det godt at røre massen en enkelt eller to gange inden den glemmes indtil den skal spises.
Bagte Passionsfrugter:
4 Passionsfrugter
4 skiver frisk lime
Skyl passionsfrugterne og skær et kryds i toppen af frugten. Modsat krydset skæres frugten til, så den kan stå jævnt i ovnen. Pas på ikke at skære for dybt, så løber alt det gode ud under bagning.
Læg de skiveskårne limeskiver på bagepapir på en bageplade og drys gav mildt med sukker over. Stil passionsfrugterne ovenpå skiverne og bag ved 150ºC i max 30 min. Kan passe sig selv mens hovedretten nydes.
Karamelringe:
En gavmild mængde sukker (100 g+) smeltes på pande. Imens gøres en bageplade klar med bagepapir og stilles meget jævnt! Når karamellen når en lysebrun farve hældes massen enten via ske eller direkte fra panden over på bagepapiret i passende portioner til antal kuverter. Ikke overraskende er karamellen flydende.