Gør brug af den friske ananas, som kan købes året rundt og
server den varm med en herlig og anderledes krydret sauce.
• Ananas indeholder få kalorier • Letmælksyoghurt er en god
kalciumkilde.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 10 min. 6 portioner
# Råvarer til Ananasskiver i krydret sauce
1 frisk ananas
2 spsk usaltet smør
3 spsk honning eller sirup
1 tsk stødt ingefær
½ tsk stødt kardemomme (valgfrit)
1 appelsin saft af
KRYDRET SAUCE:
2½ dl mild letmælksyoghurt
1 tsk reven appelsinskal
1 tsk stødt ingefær
½ tsk stødt kardemomme (valgfrit)
* Fremgangsmåde:
1 Skræl ananassen og skær den l 1-2 cm tykke skiver.
Fjern midterstokken og skær eventuelt skiverne i
halvcirkler.
2 Opvarm halvdelen af smørret sammen med honning, ingefær og
kardemomme på en teflonpande.
Steg ananasskiverne på begge sider ved jævn varme i 3-4 min.
til de er gyldne.
Læg ananasskiverne på et fad og hold dem varme.
3 Hæld appelsinsaften på panden.
Bring det i kog og lad det koge lidt ind inden det hældes
over ananassen.
4 Bland yoghurten med appelsinskal, ingefær og kardemomme.
Server saucen med ananasskiverne.
Tips & råd
Skræl ananassen ved at skære frugtens ender af og stille den
på et skærebræt.
Skær skallen af ved at anvende hele bladet på en skarp kniv.
En ananas er tilpas moden når den har en let duft og skallen
ikke har brune pletter.
Bladene er lette at trække af, hvis ananassen er moden.
Variation: Mariner ananassen i honning, ingefær, kardemomme
og friskpresset appelsinsaft. Grill derefter ananasskiverne.
PR. PORTION: Energi: Kcal 165 = kJ 693
Kulhydrat 28 g Protein 2 g Fedt 5 g (27%) Fibre 2 g