Logo

Æblesorbet med mandelkrokant

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

6 æbler, uskrællede både
300 g sukker
4 dl vand
saft af 1 citron
½ vaniljestang med korn
75 g mandler
75 g sukker
1 ½ spsk vand
flødeskum

Kog æbler, sukker, vand, citronsaft og vanilje sammen i ca. 5 min.
Kom i foodprocessor og mix til en ensartet masse.

Pres gennem en sigte.

Kom massen i en fryseegnet form og frys til grødagtig konsistens.
Mix i foodprocessor igen og frys ned.

Kom mandler, sukker og vand i en gryde og varm det op.

Rør en gang imellem.

Når sukkeret er tørt og gråbrunt, røres der konstant, til sukkeret er smeltet og gyldent.
Fordel mandlerne på bagepapir med to gafler.

Når de er kolde, hakkes de med en kniv.

Tag isen ud af fryseren 30 min. før servering og stil den i køleskabet.
Kugl isen op og kom den i portionsglas.
Pynt med flødeskum og mandler.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.342 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her