Fnuglet
dessert anrettet i portionsglas. Server med et par sprøde kager som tilbehør
gerne krydret med kanel eller ingefær.
4-6
personer. Arbejdstid: 45 min. Kogetid: 15 min.
Æblemos:
2-3
madæbler (fx belle de boskoop)
½
økologisk citron
½
dl vand
2-3
spsk sukker (afhængig af æblernes syrlighed)
Rosmarinsirup:
2
stilke frisk rosmarin
¼ liter
æblemost
75
g sukker
Marengs:
3
æggehvider (evt. pasteuriserede)
50
g flormelis
*
Skræl
og udkern æblerne, og skær dem i mindre stykker.
Læg
dem i en gryde med fintrevet citronskal og 2 spsk citronsaft.
Tilsæt
vand, og giv dem et opkog under låg.
Skru
ned, og lad æblerne simre under låg, til de er helt møre.
Tilsæt
sukker, og kog igennem i 3 min.
Mos
grøden evt. med en stavblender.
Hæld
den i en skål og lad den køle af.
SKYL
rosmarinstilkene grundigt, og læg dem i en gryde med æblemost og sukker.
Giv
det et opkog, skru ned til middel varme, og lad det koge i ca. 15 min - til det
har konsistens som tynd sirup.
Tag
gryden af varmen, og lad siruppen trække med rosmarinstilkene i 15 min.
Si
siruppen.
Pisk
æggehviderne til blødt skum, og pisk flormelissen i lidt ad gangen, til en tyk
og blank marengs.
Vend
æblemosen i marengsmassen lidt ad gangen, og anret i en skål eller 4-6
portionsglas.
SERVER
æblesneen med rosmarinsirup.
TIPS:
Du kan erstatte æggehvide med 1 dl piskefløde, som du pisker til skum og vender
i til sidst.